Suomen Mainosjakajien Etujärjestö ry

Ajamme mainosjakajien etuja

Liity jäseneksi

Suomen Mainosjakajien Etujärjestö on valtakunnallinen ja keskusjärjestöistä sitoutumaton, mainosjakajien etuja ajamaan vuonna 2009 perustettu ammattiliitto.

Liiton tavoitteena on parantaa mainosjakajien työsuhteiden ehtoja ja työoloja. Mitä enemmän liitolla on jäseniä, sitä paremmat mahdollisuudet kattavaan edunvalvontaan. Jäseniltämme saamamme palautteen ja yhteydenottojen ansiosta pystymme tarttumaan kehitystä kaipaaviin asioihin. Olemme aktiivisesti yhteydessä työnantajajärjestöön, Suoramainonnan ja kaupunkilehtien erillisjakelun yhdistys ry:hyn, joka mahdollistaa jakelutyön kehittämisen entistä mielekkäämmäksi.

 

Liittyminen

Jäseneksi voidaan hyväksyä Suomessa pysyvästi asuva henkilö, joka työskentelee osoitteettomien lähetysten erillisjakelussa ja jonka yhdistyksen hallitus hyväksyy. Osoitteettomien lähetysten erillisjakelulla tarkoitetaan kaupunkilehtien ja mainosten jakelua ja lajittelutyötä, joka suoritetaan postin kulkuprosessista erillisenä jakeluna.

Voit liittyä jäseneksi täyttämällä sähköisen liittymislomakkeen. Mikäli edellytykset ovat kunnossa, hallitus hyväksyy jäsenhakemuksesi seuraavassa kokouksessaan, jonka jälkeen sinulle lähetetään sähköpostiin jäsenlasku ja jäsenyytesi astuu voimaan.

 

 

Jäsenmaksu

Vuosikokous on vahvistanut jäsenmaksun suuruudeksi 15 €/vuosi. Liittymismaksua ei ole.

Jäsenmaksu on kohtuullinen, jotta kaikilla jäsenyydestä kiinnostuneilla olisi matala kynnys liittyä mukaan. Jäsenmaksusta lähetetään jäsenille lasku sähköpostilla. Mikäli sähköpostiosoitetta ei ole tiedossa lähetämme laskun perinteisenä kirjepostina.

 

Jäsenedut

Tarjoamme jäsenillemme jäsenetuna CityShopparin etusovelluksen. Sovellus on liiton jäsenille ilmainen ja ladattavissa omaan henkilökohtaiseen älypuhelimeen. Sovelluksen käyttöön tarvittava aktivointikoodi toimitetaan tekstiviestitse jäsenen tiedossa olevaan puhelinnumeroon vastaanotetun jäsenmaksun jälkeen.

Olemme jäsenetuja pohtiessamme halunneet tarjota mainosjakajille konkreettisia etuja, jotka tulevat heti hyötykäyttöön ja rikastuttavat arkea vuoden ympäri. Etujen hyödyntäminen ei jää jossittelun tasolle. CityShoppari kokoaa yhteen valtakunnallisesti yli tuhat etua, tukien mainosjakajan elämää kokonaisvaltaisesti kuntoa ylläpitävistä salitreeneistä mieltä ilahduttaviin kahvihetkiin rakkaiden kanssa. Lisäksi perheellisiä on muistettu ryhmäalennuksilla teema- ja huvipuistoihin. Jokaiselle on tarjolla jotakin ja osassa eduista on aikarajoite.

Liitto pitää tärkeänä tukea mainosjakajia myös vapaa-ajalla jakelutyön ollessa kuitenkin fyysistä ja välillä ehkä yksinäistäkin. Liitto toivoo Suomen kattavimman etupalvelun tuomisen mainosjakajien käyttöön tuovan riemua mainosjakajille sekä heidän läheisilleen, edesauttaen työssä jaksamista sekä työn ja vapaa-ajan balanssia. Alennusten ja etujen arvo riippuu käyttäjien omista kulutustottumuksista, mutta säästö on pienilläkin hankinnoilla tuntuva.

 

Taustaa

Vuonna 2014 neuvottelimme palkkioihin 0,8% yleiskorotuksen, joka astui voimaan 1.3.2015. Aiemmin neuvoteltuihin piiriluokkiiin saatiin kaksi tasoa lisää, jolloin korvaus on tuntuvampi haastavissa jakelupiireissä.

Viime vuonna jatkoimme työnantajajärjestön kanssa yhteistyössä kehitetyn jakajien virtuaalisen perehdyttämisohjelman kehittämistä. Perehdyttämisohjelma on osa uusille mainosjakajille pakollista ”ajokorttia”, jonka suorittaminen helpottaa jakelutyötä.

 

Työttömyyskassa

Järjestöllämme ei ole omaa työttömyyskassaa.